Ντομάτα για το φαγητό (στυλ πουμαρω)

Το καλοκαίρι που όλοι έχουμε ντομάτες που περισσεύουν μπορούμε να φτιάξουμε αυτή την απλή συνταγή και θα τη βρούμε μπροστά μας το χειμώνα!
Σάλτσα ντομάτα 5
Σάλτσα ντομάτα 3
Πλένουμε καλά τις ντομάτες πομοντόρια και άλλες γινωμένες.
Αν θέλετε να βγάλετε την φλούδα τις βυθίζετε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά και βγαίνουν εύκολα.
Εγώ δεν την βγάζω γιατί εκεί είναι το λυκοπενιο άλλωστε στο φαγητό δεν φαίνονται.
Τις κόβω στην μέση, αφαιρώ όσους σπόρους μπορώ και τις περνάω στο μούλτι.
Δεν τις κάνω τελείως ζουμί να έχει και λίγα κομματάκια.
Σάλτσα ντομάτα 4
Σε μεγάλη κατσαρόλα τις βραζω δυνατά μία ώρα, σκεπασμένη με σίτα, γιατί πετάγετε.
Δηλαδή να είναι όχι σαν πελτες αλλά σαν αυτά που πουλάνε στα κουτάκια, πηχτός πολτός.
Ρίχνω αλάτι,  3 κ.σ. ζάχαρη και μισό ποτήρι λάδι.
Αφήνω λίγο να περάσει ο χρόνος να μην είναι τόσο καυτά.
Σάλτσα ντομάτα 6

Παίρνω τα βάζα που είναι στο φούρνο στους 100 βαθμούς για μισή ώρα (Φωτογραφία).

Σάλτσα ντομάτα 3
 
 
Τα σφίγγω γρήγορα και τα βάζω μπρούμυτα για 24 ώρες.
Μένουν εκτός ψυγείου ένα χρόνο.
Όταν γυρίσω την άλλη μέρα τα βάζα πιέζω το καπάκι με το δάχτυλο μου να μην κάνει κλικ, κλικ αλλά να είναι σταθερά και ελαφρώς προς τα μέσα.
Τις ντομάτες δεν τις ζύγισα να σας πω, υπολογίζω θα ήταν δέκα κιλά.
Μπορούμε να βάλουμε τον πολτό σε πολυμπάγκ για κάθε μαγεριά και στον καταψύκτη.
Κάθε χρόνο φτιάχνω και τους δύο τρόπους.🍅🍅
Μπορείτε να με ρωτήσετε αν έχετε απορίες