Σαρδέλες λαδορίγανη Απλά και αγαπημένα.
Σαρδέλα =βασίλισσα της βιταμίνης D (ντέ).
Ένα κιλό σαρδέλες καθαρισμένες και πλυμένες (εννοείται).
Τις βάζουμε σειρές στο ταψί,
ρίχνουμε από πάνω λάδι (κατά βούληση),
αλάτι, πιπέρι,
λεμόνι αρκετό,
εμείς στην Τέμενη που ζούμε μέσα στα λεμόνια ρίχνουμε πολύ ,
και τέλος ρίγανη.
Νερό ελάχιστο, ένα ποτηράκι του κρασιού.
Ψήνουμε στο γκριλ για 25 λεπτά ή στο πάνω και κάτω μισή ώρα ή ώσπου να μείνει με το λάδι του.
Εμάς μας αρέσουν ξεροψημένες!!
Γαρνιτούρα με λεμόνια κομμένα φέτες και φρέσκια ρίγανη (φωτογραφία).
Τα μυρωδικά που κόβετε από τα γλαστράκια να τα πλένετε πρώτα, διότι ακουμπάνε μύγες, κουνούπια, σκόνη κλπ.
Καλή όρεξη!!!