Ψωμί Σικάλεως

ΨΩΜΊ ΣΙΚAΛΕΩΣ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝH ΔΙΑΤΡΟΦH ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟYΣ
Το ψωμί σίκαλης είναι πολύ υγιεινό, έχει 4 φορές πιο πολλές φυτικές ίνες από το άσπρο ψωμί και γι αυτό όταν το τρώμε νοιώθουμε κορεσμό και δεν πεινάμε. Έχει φοβερά στοιχεία!!!

 

 

Υλικά:

400 γρμ αλεύρι σίκαλης,
100 γρμ αλεύρι ολικής άλεσης,
1 κ.γ. κοφτό αλάτι,
1 σφηνάκι λάδι,
1 χαρτάκι μαγιά,
νερό χλιαρό (όχι ζεστό) τρία τέταρτα του ποτηριού.
sikalis 4
sikalis 3
Ανακατεύουμε όλα  τα υλικά και φτιάχνουμε μια ζύμη μάλλον μαλακιά.
 
Την βάζουμε κάπου ζεστά, εγώ την σκεπαζω με πετσέτα και μετά κουβέρτα.

Αφήνουμε 2 ώρες.

Δεν φουσκώνει πολύ όπως τα άλλα ψωμιά, είναι λίγο βαριά η ζύμη αυτή.

Μετά ζυμώνουμε λίγο να ξεφουσκώσει και φτιάχνουμε μια φρατζόλα.

Την βάζουμε σε ταψί που έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι άσπρο.

Την σκεπάζουμε πάλι άλλες 2 ώρες.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου.
sikalis 1
sikalis 2