Υλικά για σκορδαλιά με καρύδια:
Μισή φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο βρεγμένο και πολύ καλά στιμένο,καρύδια δύο χούφτες,λάδι μισό ποτήρι νερού,μισό λεμόνι χυμό ή ξύδι,αλάτι και πιπέρι,5 σκελίδες σκόρδο.
Βρέχουμε και στίβουμε πολύ καλά το ψωμί, το ρίχνουμε στο μούλτι.
Ρίχνουμε και τα καρύδια όπως είναι και το σκόρδο τριμμένο.
Ανακατεύουμε καλά.
Μετά ρίχνουμε το λάδι όχι όλο μαζί, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Είναι πεντανόστιμη.