Η σκορδαλιά αλλιώς!

πεντανόστιμη Σκορδαλιά με Καρύδια

Η Σκορδαλιά με Καρύδια είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που περιλαμβάνει βρεγμένο ψωμί μπαγιάτικο αναμεμειγμένο με σκόρδο και καρύδια. Αυτό του προσδίδει μια πλούσια γεύση και υφή. 

Είναι ιδανικό ως παραδοσιακό ορεκτικό ή συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι. Η Σκορδαλιά με Καρύδια είναι μια απόλαυση για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας. Η προετοιμασία της απαιτεί λίγο χρόνο και προσοχή, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει κάθε προσπάθεια. 

Η συνδυαστική γεύση του σκόρδου και των καρυδιών δημιουργεί ένα μοναδικό συνδυασμό που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Σκορδαλιά με καρύδια

skordaliakarydia2
skordaliakarydia1
skordaliakarydia3

Υλικά για σκορδαλιά με καρύδια:

Μισή φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο βρεγμένο

και πολύ καλά στιμένο,

καρύδια δύο χούφτες,

λάδι μισό ποτήρι νερού,

μισό λεμόνι χυμό ή ξύδι,

αλάτι και πιπέρι,

5 σκελίδες σκόρδο. 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Βρέχουμε και στίβουμε πολύ καλά το ψωμί, το ρίχνουμε στο μούλτι.

Ρίχνουμε και τα καρύδια όπως είναι και το σκόρδο τριμμένο.

Ανακατεύουμε καλά.

Μετά ρίχνουμε το λάδι όχι όλο μαζί, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Είναι πεντανόστιμη.