1. Χτυπήστε τα ασπράδια με μαρέγκα και συνεχίστε να χτυπάτε με το μίξερ χειρός προσθέτοντας τους κρόκους, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τις βανίλιες, το κακάο και το γάλα.
2. Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρέξ 20×30 και ψήστε για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
3. Αφού η πίτα είναι ακόμα ζεστή, ρίξτε το κρύο σιρόπι.
4. Αφήστε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
5. Στη συνέχεια, ρίξτε τη σοκολάτα για την επικάλυψη.
Βήμα 1:
Ανακατεύουμε τα υλικά και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Βήμα 2:
Ψήνουμε περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς. Σιροπιάζουμε.