Σοκολατόπιτα 4

Σοκολατόπιτα

**Υλικά:**

– 4 αυγά

– 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

– 2 βανίλιες

– 3 κ.σ. κακάο

– 100 γρ βούτυρο γάλακτος

– 150 γρ ζάχαρη

– 100 γρ γάλα

 

 

**Σιρόπι:**

– 2 ποτήρια νερό

– 2 ποτήρια ζάχαρη

– 2 κ.σ. κακάο

 

**Επικάλυψη:**

– 1 κουβερτούρα

– 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος ή ηλιέλαιο

– 1 κ.σ. μέλι

 

 

**Εκτέλεση:**

1. Χτυπήστε τα ασπράδια με μαρέγκα και συνεχίστε να χτυπάτε με το μίξερ χειρός προσθέτοντας τους κρόκους, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τις βανίλιες, το κακάο και το γάλα.

2. Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρέξ 20×30 και ψήστε για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.

3. Αφού η πίτα είναι ακόμα ζεστή, ρίξτε το κρύο σιρόπι.

4. Αφήστε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

5. Στη συνέχεια, ρίξτε τη σοκολάτα για την επικάλυψη.

Σοκολατόπιτα 2

Βήμα 1:

Ανακατεύουμε τα υλικά και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.

Σοκολατόπιτα 3

Βήμα 2:

Ψήνουμε περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς. Σιροπιάζουμε.

Σοκολατόπιτα 1

Βήμα 3:

Ετοιμάζουμε το γλάσο και περιχύνουμε.