Skip to content
Αρχικη
Το χωριο μας
Συνταγες
Εθιμα
Φωτογραφιες
Επικοινωνια
Menu
Αρχικη
Το χωριο μας
Συνταγες
Εθιμα
Φωτογραφιες
Επικοινωνια
Σπανακόπιτα νηστίσιμη
Φτιάξτε εύκολα σπανακόπιτα νηστίσιμη.
Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε τα κοτσάνια 2 πόντους, τα φύλλα πιο πολύ. (Φωτογραφία).
Σε κατσαρόλα βάζετε λίγο λάδι, 1 σφηνάκι.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα γυροφέρνουμε λίγο, όχι να ξανθίνουν.
Ρίχνουμε τα κομμένα σπανακια και ανακατεύουμε τόσο όσο να μείνουν τα μισά σε όγκο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε το νερό που έβγαλαν, γέρνοντας την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τότε το ψιλοκομμένο άνηθο (εκτός φωτιάς), αλάτι, πιπέρι αρκετό, το ρύζι και ένα ποτηράκι κρασιού λάδι.
Ανακατεύουμε.
Τα φύλλα μπορεί να είναι αγοραστά ή δικά σας.
Σε κάθε φύλλο λαδώνουμε ελαφρά, και στο τελευταίο αρκετά.
Ψήσιμο 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Γίνεται μια νοστιμοτατη πίτα.