Εύκολα Σπανακοπιτάκια, χορταστικά και νηστίσιμα
Σπανάκι,
κρεμμυδάκια φρέσκα,
άνηθο,
1 κ.σ. ρύζι,
μαϊντανό,
αλάτι,
πιπέρι.
Πλένουμε καλά το σπανάκι μας.
Το κόβουμε κομμάτια (3 πόντους περίπου).
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και μαϊντανό.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο.
Μετά τα κρεμμυδάκια.
Σοτάρουμε λίγο.
Μετά το σπανάκι να μαραθεί και το ρύζι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο, μαϊντανό (λίγο), αλάτι και πιπέρι.
Έχω ανοίξει φύλλο, έχω κόψει στρογγυλά.
Ρίχνω λίγο υλικό, λαδώνω λίγο για να κολλήσει.
Κλείνω με τα χέρια μου και με το πηρούνι κάνω σχέδια στις άκρες.
Λαδώνω ελαφρά το ταψί μου.
Λαδώνω και τα πιτάκια μου και ρίχνω πάνω σουσάμι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα ή περίπου. Είναι πεντανόστιμα.