spanakopitakia 4

Σπανακοπιτάκια νηστίσιμα

Εύκολα Σπανακοπιτάκια, χορταστικά και νηστίσιμα

Τα σπανακοπιτάκια νηστίσιμα είναι ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό που μπορεί να απολαμβάνεται κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Αυτά τα μικρά πιτάκια γεμίζονται με φρέσκο σπανάκι, κρεμμύδια και αρωματικά μπαχαρικά, και ψήνονται μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανά.

Απολαύστε τα ως ελαφρύ γεύμα, ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο, σε συνδυασμό με έναν αρωματικό σαλάτα.

Η προετοιμασία τους είναι απλή και γρήγορη, και μπορείτε να τα προετοιμάσετε εκ των προτέρων για να τα απολαύσετε όποτε θέλετε.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε διάφορα άλλα υλικά στο γέμισμα, όπως κρεμμύδια, φέτα, ντομάτα ή ακόμα και κάππαρη για περισσότερη γεύση.

Τα σπανακοπιτάκια είναι ιδανικά για κάθε εποχή του χρόνου και μπορούν να σερβιριστούν ζεστά ή και κρύα.

Μπορείτε επίσης να τα συνοδεύσετε με μια ποικιλία από σάλτσες, όπως τζατζίκι, σκορδαλιά ή ακόμα και σάλτσα ντομάτας με διάφορες παραλλαγές.

Υλικά

Σπανάκι,

κρεμμυδάκια φρέσκα,

άνηθο,

1 κ.σ. ρύζι,

μαϊντανό,

αλάτι,

πιπέρι.

Βήματα

Πλένουμε καλά το σπανάκι μας.

Το κόβουμε κομμάτια (3 πόντους περίπου).

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και μαϊντανό.

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο.

Μετά τα κρεμμυδάκια.

Σοτάρουμε λίγο.

Μετά το σπανάκι να μαραθεί και το ρύζι.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο, μαϊντανό (λίγο), αλάτι και πιπέρι. 

spanakopitakia2



Έχω ανοίξει φύλλο, έχω κόψει στρογγυλά. 

Ρίχνω λίγο υλικό, λαδώνω λίγο για να κολλήσει.

Κλείνω με τα χέρια μου και με το πηρούνι κάνω σχέδια στις άκρες.

Λαδώνω ελαφρά το ταψί μου.

Λαδώνω και τα πιτάκια μου και ρίχνω πάνω σουσάμι. 

 
spanakopitakia1

Τα βάζω σε ταψί κατά προτίμηση ειδικό για πίτες (χαμηλό στο πλάι) και υπολογίζω ότι θα φουσκώσουν και λίγο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα ή περίπου.

Είναι πεντανόστιμα και τρώγονται και ζεστά αλλά και κρύα.

spanakopitakia3