Σπετζοφάι

Μεζεδάκι ή κυρίως πιάτο, το σπετζοφάι είναι ο κυρίαρχος της ταβέρνας και καθόλου τυχαία!

spetzofai6

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ

2 λουκάνικα χωριάτικα καλής ποιότητας,
3 πιπεριές Φλωρίνης,
2 πιπεριές κέρατα,
1 πιπεριά πράσινη,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
2 σκελίδες σκόρδο,
1 μέτριο καρότο κομμένο λεπτά μπαστουνάκια,
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο,
πιπέρι, αλάτι,
πάπρικα γλυκιά,
1-2 καυτερές πιπερίτσες,
ντομάτες 2 ή κονκασέ,
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί.

spetzofai1
Πρώτα ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
Κόβουμε τα λουκάνικα κομμάτια, τα βάζουμε σε αντικολητικό τηγανακι χωρίς λάδι ή με 1.κ.σ. λάδι.
Τα τηγανίζουμε κανονικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
spetzofai3
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια κομμένα φέτες και το σκόρδο.
spetzofai4
Μετά ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες και αφήνουμε να σοταριστούν και αυτές μαζί.
 
Σβήνουμε με το κρασί.
spetzofai2
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λουκάνικα μαζί με το λαδάκι που έβγαλαν (ή και χωρίς αυτό), τις ντομάτες κομματάκια, το καρότο, αλατοπίπερο, πάπρικα, τις καυτερές πιπερίτσες

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα ή ώσπου να πιεί το νερό του. Κοπιάστε 🥂

spetzofai5