Μεζεδάκι ή κυρίως πιάτο, το σπετζοφάι είναι ο κυρίαρχος της ταβέρνας και καθόλου τυχαία!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ
2 λουκάνικα χωριάτικα καλής ποιότητας,
3 πιπεριές Φλωρίνης,
2 πιπεριές κέρατα,
1 πιπεριά πράσινη,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
2 σκελίδες σκόρδο,
1 μέτριο καρότο κομμένο λεπτά μπαστουνάκια,
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο,
πιπέρι, αλάτι,
πάπρικα γλυκιά,
1-2 καυτερές πιπερίτσες,
ντομάτες 2 ή κονκασέ,
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί.
Πρώτα ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
Κόβουμε τα λουκάνικα κομμάτια, τα βάζουμε σε αντικολητικό τηγανακι χωρίς λάδι ή με 1.κ.σ. λάδι.
Τα τηγανίζουμε κανονικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια κομμένα φέτες και το σκόρδο.
Μετά ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες και αφήνουμε να σοταριστούν και αυτές μαζί.
Σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λουκάνικα μαζί με το λαδάκι που έβγαλαν (ή και χωρίς αυτό), τις ντομάτες κομματάκια, το καρότο, αλατοπίπερο, πάπρικα, τις καυτερές πιπερίτσες
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα ή ώσπου να πιεί το νερό του. Κοπιάστε