Φτιάχνω φρέσκες ταλιατέλες

tagliatale 10

Δείτε πώς να φτιάξετε φρέσκες ταλιατέλες στη μηχανή

ΥΛΙΚΑ:

400 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
100 γρμ σιμιγδάλι ψιλό,
4 αυγά,
1 κ.γ. κοφτό αλάτι,
2 κ.σ. λάδι,
1 κ.γ. ξύδι.
tagliatale 1
Σε λεκάνη ανακατεύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι.
Κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω αυγά, λάδι, ξύδι τα οποία έχω χτυπήσει λίγο.
tagliatale 2
Με πιρούνι (φωτογραφία) ανακατεύω από μέσα προς τα έξω.
Μόλις πιεί το αλεύρι με το χέρι ζυμώνω. 
Στο μίξερ με γάντζο είναι καλύτερα ακόμα.
Επειδή η ζύμη είναι σκληρή βρέχω την παλάμη μου 3-4 φορές.
Όταν είναι έτοιμη τυλίγω στην μεμβράνη και αφήνω στην άκρη 2-3 ώρες.
tagliatale 3
Μετά κόβω κομματάκια και ανοίγω φύλλο στην μηχανή, την οποία πρώτη φορά χρησιμοποίησα, χθες την αγόρασα!
tagliatale 4
Οι οδηγίες στα Ιταλικά, δεν μπόρεσα να καταλάβω!! 
Δεν έχω και μεγάλη υπομονή, 2-3 φορές μου ήρθε να την πετάξω στο περιβόλι…
 Ναι αλήθεια… Αλλά σκέφτηκα τα λεφτά που έδωσα
tagliatale 8
Τελικά τα κατάφερα, αφού πασάλειψα τον κόσμο όλο!!
Μπορείς να τις μαγειρέψεις αμέσως.
Εγώ τις άφησα μια μέρα, απλωμένες και σκεπασμένες με τούλι.
Μετά κόβω κομματάκια και ανοίγω φύλλο στην μηχανή, την οποία πρώτη φορά χρησιμοποίησα, χθες την αγόρασα!
tagliatale 5
tagliatale 6
tagliatale 9
Βράζεις νερό και τις ρίχνεις, αυτές κάθονται στον πάτο όταν είναι έτοιμες ανεβαίνουν πάνω!!!
Τις άφησα 7 λεπτά. 
Σουρώνω όπως τα μακαρόνια.
Το μυστικό είναι ότι θέλουν βούτυρο καυτό.
Τελικά ήταν τέλειες!!