Η τάρτα με σπανάκι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, συνδυάζοντας την τραγανή βάση με τη γευστική και θρεπτική γέμιση από φρέσκο σπανάκι.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας, είτε ως κύριο πιάτο είτε ως συνοδευτικό.
Η τάρτα με σπανάκι σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτή η πλούσια και γευστική τάρτα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας και θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα. Καλή απόλαυση!
Υλικά για τη Ζύμη:
Υλικά για τη Γέμιση:
Βήμα 1ο
Έριξα όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και τα ζύμωσα.
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια, χώρισα τη ζύμη στη μέση, την κάλυψα με ζελατίνα και την άφησα να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
Βήμα 3ο
Αφού πέρασε ο χρόνος, πασπάλισα τον πάγκο μου με αλεύρι, έβαλα τη ζύμη επάνω και πρόσθεσα λίγο αλευράκι στην επιφάνειά της.
Βήμα 4ο
Τοποθέτησα μια κόλλα αντικολλητικό χαρτί πάνω στη ζύμη και με τον πλάστη την άνοιξα σε λεπτό φύλλο.
Βήμα 5ο
Έστρωσα τη ζύμη σε μια ελαφρώς λαδωμένη ταρτιέρα (φωτογραφία)
Βήμα 5ο
Έκανα τρύπες με το πιρούνι και την προέψησα ελαφρώς.
Γέμιση: Σε ένα τηγάνι, έριξα ελάχιστο λάδι και σοτάρισα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Συνέχισα με τα 200 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
Άφησα το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Σε μια λεκάνη χτύπησα 2 αυγά, 1 μικρή κρέμα γάλακτος, τριμμένη φέτα, πεκορίνο και ανθότυρο.
Τα πρόσθεσα στο σπανάκι μαζί με αλάτι (αναλόγως τα τυριά), μπόλικο πιπέρι και μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα).
Γέμισα την τάρτα με το μείγμα και την έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου μισή ώρα.
Η ζύμη αρκεί για 2 τάρτες.
Κρατήστε αυτή τη συνταγή για τη γέμιση, μπορείτε με την ίδια να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη ζύμης απλά να έχετε υπόψη ότι είναι υδαρής και καλύτερα να έρχεται σε επαφή απευθείας με τη θερμότητα του φούρνου δηλαδή να μην σκεπάζεται με άλλο φύλλο.