τας κεμπάπ

Το Τας Κεμπάπ είναι ένα κλασικό πιάτο της Ανατολής που συνδυάζει μαλακό μοσχαρίσιο κρέας με μια πλούσια, αρωματική σάλτσα από ντομάτα και μπαχαρικά.

Η γεύση του είναι βαθιά και πικάντικη, χάρη στα προσεκτικά επιλεγμένα μπαχαρικά που το συνοδεύουν, όπως η πάπρικα και το κύμινο.

Το κρέας σιγομαγειρεύεται μέχρι να γίνει απαλό και ζουμερό, απορροφώντας όλα τα αρώματα της σάλτσας.

Το Τας Κεμπάπ είναι ιδανικό για να συνοδεύσει πιλάφι ή πατάτες, και προσφέρει μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία που ικανοποιεί κάθε λάτρη της παραδοσιακής κουζίνας.

Τας κεμπάπ 1

Κόβω το μοσχάρι μικρές μπουκιές και σε λάδι τα ρίχνω να πάρουν χρώμα, μετά ρίχνω ένα κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι μέτριο, 2 σκελίδες σκόρδο, μετά ντομάτες κομματάκια και λίγο πελτέ.

Σβήνω με κρασί και αφήνω να βράσει λίγο.

Μετά ρίχνω αλάτι και πιπέρι, 3 μπαχάρια, λίγη ζάχαρη, 1 κανέλα, 3 γαρύφαλλα και αφήνω να βράσει μέχρι να πιεί το νερό του και να μείνει με το λάδι του.

Σερβίρεται σκέτο ή με ρύζι ή με πατάτες τηγανητές. 

Το υπόλοιπο το έβαλα στο ταψί έριξα ζεστό νερό, 3 φύλλα δάφνης και μετά έριξα χυλοπίτες και το έκανα γιουβέτσι. Το κρέας ήταν κομμάτι ελιά.

Τας κεμπάπ 2