τας κεμπάπ
Το Τας Κεμπάπ είναι ένα κλασικό πιάτο της Ανατολής που συνδυάζει μαλακό μοσχαρίσιο κρέας με μια πλούσια, αρωματική σάλτσα από ντομάτα και μπαχαρικά.
Η γεύση του είναι βαθιά και πικάντικη, χάρη στα προσεκτικά επιλεγμένα μπαχαρικά που το συνοδεύουν, όπως η πάπρικα και το κύμινο.
Το κρέας σιγομαγειρεύεται μέχρι να γίνει απαλό και ζουμερό, απορροφώντας όλα τα αρώματα της σάλτσας.
Το Τας Κεμπάπ είναι ιδανικό για να συνοδεύσει πιλάφι ή πατάτες, και προσφέρει μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία που ικανοποιεί κάθε λάτρη της παραδοσιακής κουζίνας.
Κόβω το μοσχάρι μικρές μπουκιές και σε λάδι τα ρίχνω να πάρουν χρώμα, μετά ρίχνω ένα κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι μέτριο, 2 σκελίδες σκόρδο, μετά ντομάτες κομματάκια και λίγο πελτέ.
Σβήνω με κρασί και αφήνω να βράσει λίγο.
Μετά ρίχνω αλάτι και πιπέρι, 3 μπαχάρια, λίγη ζάχαρη, 1 κανέλα, 3 γαρύφαλλα και αφήνω να βράσει μέχρι να πιεί το νερό του και να μείνει με το λάδι του.
Σερβίρεται σκέτο ή με ρύζι ή με πατάτες τηγανητές.
Το υπόλοιπο το έβαλα στο ταψί έριξα ζεστό νερό, 3 φύλλα δάφνης και μετά έριξα χυλοπίτες και το έκανα γιουβέτσι. Το κρέας ήταν κομμάτι ελιά.