Τυρόψωμο και πίτσα με την ίδια ζύμη

Τυρόψωμο φανταστικό, αφράτο.. Από την ζύμη της πίτσας που έμεινε στο ψυγείο 4 μέρες!!

 

Ζυμάρι για πίτσα:
 
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 σφηνάκι λάδι,
μισό κ.γ αλάτι,
1 χαρτάκι μαγιά,
1 κ.γ. ζάχαρη,
τρία τέταρτα του ποτηριού νερό ελαφρά χλιαρό.
tiropsomo 8
tiropsomo 7

Την ίδια ζύμη και χωρίς τυρί μπορείτε να την φτιάξετε δύο όμορφα καρβέλια ψωμί!

tiropsomo 1
tiropsomo 2
tiropsomo 3

Έτσι θα το κλείσετε για τυρόψωμο

tiropsomo 4
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το ζυμάρι ζεστά να φουσκώσει.
 
Μετά το πλάθουμε να ξεφουσκώσει.

Βάζουμε στο λαδωμενο ταψί μας ένα στρογγυλό ζυμαράκι, λαδωνουμε τα χέρια μας και το πλάθουμε μέσα στο ταψί με τα δάχτυλα μας να πάει μέχρι την άκρη.

Βγάζει 2 πίτσες μεγάλες και τα τυρόψωμα.
 
Μπορείτε όσο μείνει να το βάλετε σε πολυμπαγκ στο ψυγείο.
Φουσκώνει πολύ αλλά δεν πειράζει, γίνεται καλύτερο…
tiropsomo 5
tiropsomo 6