Τονοσαλάτα με ρύζι

Υπέροχη συνταγή για όλες τις ώρες

Η τονοσαλάτα με ρύζι είναι ένα δροσερό και νόστιμο πιάτο που μπορεί να απολαυστεί ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό.

Συνδυάζει τη φρεσκάδα του τόνου με την υφή του ρυζιού και τη γεύση των υπόλοιπων υλικών.

Μπορεί να γίνει ακόμα πιο νόστιμη με προσθήκη μαγιονέζας ή και μπαλσάμικου ξυδιού.

tonosalata ryzi 3
tonosalata ryzi 1

Υλικά και εκτέλεση Τονοσαλάτας με ρύζι

Υλικά τονοσαλάτας:
 
250 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκο,
1 κονσέρβα τόνο μεγάλη σε λάδι,
μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο μια κ.σ.,
1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο,
πιπεριές ψιλές λωρίδες κόκκινες, κίτρινες, πράσινες,
λίγο καρύδι χοντροκομμένο,
2 αυγά βρασμένα.
 
Ντρέσινγκ τονοσαλάτας:

3 κουταλιές της σούπας ξύδι κανονικό,
2 κ.σ. γεμάτες μαγιονέζα,
2 κ.γ. μουστάρδα,
αλάτι και πιπέρι.
tonosalata ryzi 2
Βράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά περίπου σε μπόλικο νερό αλατισμένο.
 
Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε καλά.
 
Αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει λίγο.
 
Μετά το βάζουμε στην πιατέλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, μαϊντανό, καρύδι, πιπεριές.
 
Από πάνω βάζουμε τον τόνο καλά στραγγισμένο και το ντρέσινγκ στο τέλος.
 
Τοποθετούμε τα αυγά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
 
Τα ανακατεύουμε μόνο στο σερβίρισμα.
 
Είναι φανταστικό, γίνεται μια πιατέλα μεγάλη. Πεντανόστιμο!!