Skip to content
Αρχικη
Το χωριο μας
Συνταγες
Εθιμα
Φωτογραφιες
Επικοινωνια
Menu
Αρχικη
Το χωριο μας
Συνταγες
Εθιμα
Φωτογραφιες
Επικοινωνια
Τονοσαλάτα με ρύζι
Υπέροχη συνταγή για όλες τις ώρες
Υλικά και εκτέλεση Τονοσαλάτας με ρύζι
Υλικά τονοσαλάτας:
250 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκο,
1 κονσέρβα τόνο μεγάλη σε λάδι,
μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο μια κ.σ.,
1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο,
πιπεριές ψιλές λωρίδες κόκκινες, κίτρινες, πράσινες,
λίγο καρύδι χοντροκομμένο,
2 αυγά βρασμένα.
Ντρέσινγκ τονοσαλάτας:
3 κουταλιές της σούπας ξύδι κανονικό,
2 κ.σ. γεμάτες μαγιονέζα,
2 κ.γ. μουστάρδα,
αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά περίπου σε μπόλικο νερό αλατισμένο.
Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε καλά.
Αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει λίγο.
Μετά το βάζουμε στην πιατέλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, μαϊντανό, καρύδι, πιπεριές.
Από πάνω βάζουμε τον τόνο καλά στραγγισμένο και το ντρέσινγκ στο τέλος.
Τοποθετούμε τα αυγά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε μόνο στο σερβίρισμα.
Είναι φανταστικό, γίνεται μια πιατέλα μεγάλη. Πεντανόστιμο!!