Το έτρωγαν στην Τέμενη παλιά το πρωί πριν φύγουν για τα χτήματα αλλά και το βράδυ.
Yπέροχο, θρεπτικό και για το στομάχι καταπραϋντικό.
Τα παλιά τα χρόνια στην Τέμενη Αιγίου, τα βράδια ο κόσμος έτρωγε συνήθως τουτουμάκια ή τραχανά.
Μάλιστα η μητέρα μου τα έκανε και αυγολέμονο, θυμάμαι πόσο πολύ μας άρεσαν.
Έφτιαχνε τεράστιες ποσότητες από αυτά, όπως και όλες οι γυναίκες της Τέμενης, τον Αύγουστο που νηστεύαμε και αξιοποιούσαν τα αυγά και το γάλα και για να στεγνώσουν σωστά από την ζέστη.
Τα έβαζαν δε μέσα σε μαξιλαροθήκες, τα κρέμαγαν και έβαζαν μέσα φύλλα δάφνης για να διώχνουν τα μαμούνια.
Δεν ξεχνιούνται αυτές οι γεύσεις γιατί είναι συνδεδεμένες με όμορφες αναμνήσεις…
Ένα ευλογημένο τραπέζι γεμάτο αγάπη και χαρά και εννέα άτομα να τρώνε και να χορταίνουν, πέντε παιδιά γελαστά και ευχαριστημένα…