Τραχανάς με καψαλισμένα ψωμάκια

Έχετε φάει τραχανά με καψαλισμενα ψωμάκια σε καυτό βούτυρο;

Γαλιστί κρουτόν 😁 Αν όχι χάνετε!!!

Επειδή μερικοί δεν ξέρετε και θέλετε να μάθετε:

Βράζουμε τον τραχανά ρίχνοντας τον σε ζεστό νερό με: 

λίγο αλατάκι 
και μια κουταλιά λάδι (προαιρετικά).

Μόλις βράσει κατεβάζουμε από την φωτιά.
traxanas krouton
traxanas krouton 1
Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή λάδι και μερικά ψωμάκια (φωτογραφία).

Μόλις κάψει και έχουν πάρει χρώμα και τα ψωμάκια το ρίχνουμε μεμιάς στον τραχανά (όπως είναι καυτό), ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μπορείτε αν θέλετε να τρίψετε επάνω φέτα ή τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί.

Επίσης του ταιριάζει το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν με τραχανά!!