3 κουταλιές της σούπας γεμάτες μέχρι πάνω κορν φλάουρ,
3 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη,
1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος,
2 αυγά,
ελάχιστο αλάτι,
3 βανίλιες,
1 σφηνάκι κονιάκ.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το κρύο γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι, τις βανίλιες και το λικέρ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
Μετά το βάζουμε στο μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύουμε πολύ γρήγορα και μετά το βούτυρο.
Βάζουμε πάλι στο μάτι ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
Βάζουμε μια μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά στο ψυγείο.
Στρώνουμε ένα φύλλο με την μικρή μεριά μπροστά μας. Ραντίζουμε από ψηλά (δεν ακουμπαμε το φύλλο).
Το γυρίζουμε το μισό να κολλήσει με το άλλο μισό. Ραντίζουμε πάλι με βούτυρο και παίρνουμε το μισό αριστερά και το μισό δεξιά και Φτιάχνουμε μία λωρίδα.
Ξεκινάμε από αριστερά φτιάχνοντας μια ορθή γωνία και προχωράμε μέχρι πάνω.
Αν τα θέλουμε πιο μικρά κόβουμε το φύλλο στην μέση, ραντίζουμε βούτυρο τυλίγουμε το μισό αριστερά και το μισό δεξιά, ραντίζουμε και φτιάχνουμε τρίγωνα.
Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε πάνω τους βούτυρο και ψεκάζουμε με νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Μόλις βγουν αφήνουμε να κρυώσουν ελάχιστα ίσα να τα πιάσουμε, και με κοφτερό μαχαίρι και πολύ προσοχή κόβουμε την μία πλευρά.
Μετά τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε 5 λεπτά ή και παραπάνω.
Τα στραγγίζουμε.
Σε κορνέ βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικης και τα γεμίζουμε. Μετά βάζουμε στην άκρη καβουρνισμενα αμύγδαλα φιλέ η φιστίκια Αίγινας. Αν θέλουμε χτυπάμε ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη άχνη και Φτιάχνουμε μία σαντιγί, όπου την βάζουμε μετά την κρέμα ζαχαροπλαστικης.