Τσακιστές λαδοελιές
Οι πιο νόστιμες από τις ελιές είναι οι τσακιστές λαδοελιές.
Όταν είμαστε μικρά ή μητέρα μας μας έβαζε να “στουμπάμε ” ελιές στην αυλή.
Παίρναμε μια καθαρή πέτρα και στο τσιμέντο τις τσακίζαμε…
Φτιάχναμε δε τεράστιες ποσότητες, γεμίζαμε κάτι μεγάλες πήλινες λαΐνες…
Η μητέρα μου έφτιαχνε μισές τσακιστές και μισές άσπαστες στο ξύδι αυτές…
Τρώγαμε πάρα πολλές ελιές και τρώγαμε όλο το χρόνο.
Όποτε πεινάγαμε βγάζαμε ένα πιάτο ελιές και ζυμωτό ψωμί και χορταίναμε, δόξα τω θεώ, εννιά άτομα βλέπεις…
Παίρναμε μια καθαρή πέτρα και στο τσιμέντο τις τσακίζαμε…
Φτιάχναμε δε τεράστιες ποσότητες, γεμίζαμε κάτι μεγάλες πήλινες λαΐνες…
Η μητέρα μου έφτιαχνε μισές τσακιστές και μισές άσπαστες στο ξύδι αυτές…
Τρώγαμε πάρα πολλές ελιές και τρώγαμε όλο το χρόνο.
Όποτε πεινάγαμε βγάζαμε ένα πιάτο ελιές και ζυμωτό ψωμί και χορταίναμε, δόξα τω θεώ, εννιά άτομα βλέπεις…
Ας φτιάξουμε και σήμερα ακριβώς όπως τις έφτιαχναν παλιά στην Τέμενη Αιγίου.