Τσουρέκι με στέβια

τσουρεκι στεβια 4

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ, ΥΠΕΡΟΧΟ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!!

 

Υλικά: 


1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 

3 αυγά, 

3 κουταλιές της σούπας στέβια σε σκόνη, 

1 κ.γ. κοφτό μαχλέπι τριμμένο, 

1/4 του κ.γ. μαστίχα τριμμένη, 

1 ποτήρι γάλα άπαχο, 

150 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος λιωμένο (Ήπειρος),

μια μύτη κ.γ. αλάτι, 

1 πορτοκάλι τον χυμό του και το ξύσμα του,

2 χαρτάκια μαγιά.

τσουρεκι στεβια 1
τσουρεκι στεβια 3
τσουρεκι στεβια 2
1. Σε λεκανίτσα ρίχνω μισό ποτήρι νερό ελαφρά χλιαρό, τις μαγιές και μια χούφτα αλεύρι.
 
2. Ανακατεύω, σκεπάζω και αφήνω κάπου ζεστά για μισή ώρα ή ώσπου να κάνει φουσκάλες.
 
3. Σε λεκάνη χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους, συνεχίζουμε με την στέβια, σιγά σιγά ριχνουμε το γάλα, το πορτοκάλι, το ξύσμα, το μαχλέπι και την μαστίχα, το υλικό της μαγιάς, τα 100 γραμμάρια από το βούτυρο και τέλος το αλεύρι.
 
4. Μετά βάζω στα χέρια μου το υπόλοιπο βούτυρο και ζυμώνω μαλακά ώσπου να το απορροφήσει όλο.
Θα είναι μια ζύμη μαλακιά.
 
5. Σκεπάζω με πετσέτα και κουβέρτα για 2 ώρες ή ώσπου να φουσκώσει και να γίνει διπλό.
 
6. Μετά το ζυμώνω ελαφρά να ξεφουσκώσει και πλάθω τσουρέκια μεγάλα ή μικρά (εδώ έφτιαξα 2 μεγάλα).
 
7. Τα σκεπαζω πάλι με πετσέτα και κουβέρτα για 2 ώρες.
 
8. Μετά παίρνω το ένα ταψί και με πινέλο το αλοίφω με ένα χτυπημένο αυγό και ρίχνω πάνω φιλέ αμυγδάλου.
 
9. Ψήνω για 40 λεπτά (αναλόγως αν είναι μικρά μισή ώρα) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
 
Δεν υπολείπεται σε τίποτα των κανονικών.