Υλικά:
3/4 του κιλού γιαούρτι σακούλας (στραγγιστό),
5 σκελίδες σκόρδο ή λιγότερες ή περισσότερες,
μισό ποτήρι νερού λάδι,
ένα αγγούρι καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη,
ελάχιστο ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού,
αλάτι, πιπέρι (αν έχετε άσπρο),
λίγο ξύσμα καρότου,
λίγο πολύ ψιλοκομμένο άνηθο.
Ρίχνουμε το γιαούρτι στην λεκανίτσα, ρίχνουμε το σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη ή στο ειδικό εργαλείο, το αγγούρι τριμμένο και στιμένο, ανακατεύοντας ρίχνουμε το λάδι (Ίσως πάρει παραπάνω) και τα υπόλοιπα.
![tzatziki](https://temeni-agapimeni.gr/wp-content/uploads/2023/03/tzatziki-768x1024.jpg)