βασιλοπιτα

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα πολύ καλή και πετυχημένη συνταγή σαν αγοραστή! 

Πολύ αφράτη και νόστιμη.

 
ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά,
βούτυρο γάλακτος 1/4 (250 γρμ),
ξύσμα από 1 πορτοκάλι,
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι (όχι τεράστιο),
γάλα 100 γρμ.,
μπαίκιν ένα χαρτάκι ολόκληρο,
αλεύρι 600 γρμ. (που φουσκώνει μόνο του),
ζάχαρη δύο κούπες (τσαγιού),
καρύδια χοντροκομμένα 1 κούπα.
 
βασιλοπιτα 2

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα πολύ καλή, αφήνουμε στην άκρη. Σε λεκάνη ή στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο ελαφρά λιωμένο και το χτυπάμε πολύ καλά, συνεχίζουμε με την ζάχαρη, μετά τους κρόκους, μετά γάλα, πορτοκάλι, ξύσμα και τέλος το αλεύρι με το μπαικιν. 

βασιλοπιτα 1

Παίρνουμε ένα ταψί Νο 30 και ψήνουμε 45 λεπτά στους 180 βαθμούς ώσπου να ψηθεί. Για να δούμε αν ψήθηκε βάζουμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι και πρέπει να βγει στεγνό. 

βασιλοπιτα 3

Μόλις βγει το γυρίζουμε ανάποδα και στολίζουμε. Ρίχνουμε ζάχαρη άχνη, ή με λιωμένη σοκολάτα σε χωνάκι από λαδόκολλα ή το ειδικό σακουλάκι γράφουμε την χρονιά και στολίζουμε ό,τι θέλουμε. Γίνεται σαν αφράτο κέικ πολύ νόστιμο. Το νόμισμα δεν το βάζω να ψηθεί αλλά πριν στολίσω το βάζω από κάτω και μετά δεν ξέρω που είναι.

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους!