Βραστός μπακαλιάρος

Μπακαλιάρος βραστός όπως τον έκανε η γιαγιά μου η Κατίγκω στην Τέμενη Αιγίου

 

Υλικά:

Σε κατσαρόλι βάζουμε 3 κομμάτια μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο,
1 καρότο,
μία πατάτα,
ελάχιστο σέλινο 1 κλαδάκι,
1 μικρό κρεμμύδι,
αλάτι,
λίγο λαδάκι. 

mpakaliaros vrastos 4
mpakaliaros vrastos 1

Βάζουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν πολύ. 

Όταν βράσει παίρνουμε 1 ποτήρι από το ζουμί, το σουρώνουμε και το φυλάμε για την σκορδαλιά. 

mpakaliaros vrastos 2

Βγάζουμε σε πιάτο από το ζουμί που έμεινε, ρίχνουμε 1 κ.σ. αλεύρι και λεμόνι όσο θέλουμε, το χτυπάμε με σύρμα και το ρίχνουμε μέσα στο κατσαρόλι. 

Το αφήνουμε να βράσει μαζί 3 λεπτά και είναι έτοιμο. 

Είναι φανταστικό. 

mpakaliaros vrastos 3

Αυτή τη τεχνοτροπία με το αλεύρι την κάνανε σε πολλά φαγητά (ακόμα και στις φακές) που είχαν ζουμί για να γίνει πιο πηχτή η σάλτσα και να ‘φτουρήσει’ το φαγητό.