Φτιάξτε Χυλοπίτες βήμα βήμα

xilopites 7
500 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο ή για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
1 κ.γ.κοφτό αλάτι,
100-150 γραμμάρια γάλα κατσικίσιο ή φρέσκο πλήρες
4 αυγά χωριάτικα (αν υπάρχουν).
tagliatale 2
1. Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
xilopites 1
2. Κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα με το σύρμα.
 
3. Ζυμώνουμε να ανακατευτούν τα υλικά μας.
 
4. Μετά ρίχνουμε το κρύο γάλα σιγά, σιγά το οποίο γάλα έχουμε βράσει και αφήσει να κρυώσει καλά.
 
Ίσως το πάρει όλο ίσως όχι.

Η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακιά, ούτε σκληρή.
 
Πρέπει να υπολογίσετε να μπορεί να ανοιχτεί σε φύλλο λεπτό.
xilopites 2
5. Ανοίγουμε φύλλα λεπτά με νισεστέ (κορν φλάουερ), και τα απλώνουμε σε καθαρό σεντόνι για μισή ώρα.
xilopites 3
6. Μετά τα βάζουμε στον πλάστη όλα μαζί, το ένα πάνω στο άλλο.
 
7. Τους ρίχνουμε ανάμεσα λίγο κορν φλάουερ να μην κολλήσουν.
 
8. Κόβουμε τα φύλλα στην μέση και πάλι και έχουμε ένα τέταρτο του μεγέθους των φύλων (φωτογραφία).
xilopites 4
9. Κόβουμε μέχρι κάτω λωρίδες με την βοήθεια ενός χάρακα, για να γίνονται ίδιες οι λωρίδες.
xilopites 6
10. Μετά γυρνάμε τον πλάστη και κόβουμε κάθετα σε τετραγωνάκια.
xilopites 6
11. Μόλις τελειώσουν όλα, τα ανακατεύουμε, τα απλώνουμε στο σεντόνι και τα αφήνουμε 20 μέρες, ανακατεύοντας που και που.
 
Πολύ νόστιμα, μπορείτε να αφαιρέσετε το σιμιγδάλι και να βάλετε όλο αλεύρι.
xilopites 7
xilopites 8
Εμένα μου πήρε ακριβώς τα υλικά που γράφω.
 
Εν τω μεταξύ μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και πριν στεγνώσουν.
xilipites 9
xilopites 10
Στέγνωσαν πια τα τουτουμάκια…
 
12. Τα έβαλα σε ειδικές σακούλες (όχι πολυμπάγκ)  έβαλα μέσα δάφνες και τα αποθήκευσα. 
 
Τα μισά τα έβαλα στο ντουλάπι και τα μισα στον καταψύκτη. 
 
Αυτές οι σακούλες είναι δύσκολο να τις βρεις. Δεν πιάνουν υγρασία όπως τα πλαστικά. Λέγονται Σακούλες Αποθήκευσης Ζυμαρικών ή Σακούλες Αποθήκευσης Τροφίμων και πωλούνται σε εξειδικευμένα καταστήματα.