Χοιρινό με αγκινάρες αυγολέμονο

Χοιρινό με αγκινάρες αυγολέμονο. 
Ένα πεντανόστιμα φαγητό.

 

Υλικά:

1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο μερίδες, 
ένα ματσάκι άνηθο, 
ένα ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, 
ένα κρεμμύδι ξερό κομμένο, 
λάδι μισό ποτήρι νερού ή όσο θέλετε, 
αλάτι και πιπέρι,
αγκινάρες 10-15,
εγώ έβαλα κατεψυγμενες δικές μου άγριες,
ένα ποτηράκι κρασί άσπρο.
Χοιρινό με αγκινάρες αυγολέμονο
agginares avgolemono 13
1. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί (όχι να κάψει) και ρίχνουμε το κρέας να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές.
 
2. Συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
 
3. Σβήνουμε με το κρασί.
 
4. Προσθέτουμε χλιαρό νερό δύο ποτήρια.
 
5. Μόλις βράσει σχεδόν ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τον άνηθο ψιλοκομμένο και τις αγκινάρες. (Οι δικές μου βράζουν γρήγορα γιατί είναι ζεματισμενες).
 
6. Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά ή ώσπου να βράσουν και σβήνουμε.
 
7. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο με τρία αυγά και μπόλικο λεμόνι.
 
Εμάς μας αρέσει το ζουμί και φροντίζουμε να μείνει αρκετό συμπληρώνοντας λίγο χλιαρό νερό ακόμα.
 
Αν το θέλουμε λίγο πηχτό το ζουμί διαλύουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι στο λεμόνι του αυγολεμονου και αφήνουμε να βράσει πέντε λεπτά μετά.
 
Καλή όρεξη!!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.