Χοιρινό με σταμναγκάθι

Χοιρινό με σταμναγκάθι 3

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ!! ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!

Υλικά:

1200 χοιρινό κρέας κομμένο κομματάκια,

1 κιλό σταμναγκάθι,

μισό ματσάκι άνηθο,

4 κρεμμυδάκια φρέσκα,

1 κρεμμύδι ξερό,

λάδι μισό ποτήρι του νερού ή και πιο λίγο,

1 ποτηράκι κρασί άσπρο,

αλάτι και πιπέρι..

 

Αυγολέμονο:

3 αυγά,

3 λεμόνια,

1 κ.σ. κορν φλαουρ.

Σε τηγάνι ριχνουμε τα κομματάκια από το κρέας (λίγα λίγα), και τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα, συνεχίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι.

Τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει.

Εν τω μεταξύ ριχνουμε σε νερό που βράζει τα σταμναγκάθια και αφήνουμε μόνο 5 λεπτά να βράσουν, τα στραγγίζουμε αλλά φυλάμε ένα ποτήρι του νερού από το ζουμί τους.

Όταν κοντεύει να βράσει το κρέας, ριχνουμε μέσα τα σταμναγκάθια,το νερό που κρατήσαμε,  τον άνηθο αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσουν μαζί γύρω στα 20 λεπτά. Ισως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα (πάντα συμπληρώνουμε στα φαγητά ζεστό νερό).

Μετά φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε πολυ καλά σε πιατέλα βαθιά τα αυγά ολόκληρα, ρίχνουμε το λεμόνι (εδώ ριχνουμε πολύ εσείς όσο θελετε), το κορν φλαουρ.

Μετά ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από το φαΐ μας και στο τέλος το ριχνουμε στην κατσαρόλα, κουνάμε λίγο και το βάζουμε πάλι 3 λεπτά στο μάτι. Είναι ένα φανταστικό φαγητό!!

Χοιρινό με σταμναγκάθι 2