Το Χορτόρυζο είναι μία από τις πολλές παραλλαγές του γνωστού Σπανακόρυζου, ένα απλό και εύκολο φαγητό που όμως είναι πολύ υγιεινό.
Υλικά:
μισό κιλό άγρια χόρτα διάφορα:
ζοχιά, παχολάχανα, λαγομαμάκια, κ.λπ.,
(εκτός από ραδίκια και βρούβες),
λίγες καυκαλήθρες,
ένα ματσάκι άνηθο ή μάραθο,
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο,
μισή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη,
μισό καρότο τριμμένο,
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο πελτέ,
μισό ποτήρι ελαιόλαδο,
1 ποτήρι ρύζι Καρολίνα πάντα πλυμένο,
4 ποτήρια νερό ζεστό,
μισό κιλό άγρια χόρτα διάφορα:
ζοχιά, παχολάχανα, λαγομαμάκια, κ.λπ.,
(εκτός από ραδίκια και βρούβες),
λίγες καυκαλήθρες,
ένα ματσάκι άνηθο ή μάραθο,
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο,
μισή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη,
μισό καρότο τριμμένο,
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο πελτέ,
μισό ποτήρι ελαιόλαδο,
1 ποτήρι ρύζι Καρολίνα πάντα πλυμένο,
4 ποτήρια νερό ζεστό,
αλάτι και πιπέρι μπόλικο.