Χορτόρυζο

Το Χορτόρυζο είναι μία από τις πολλές παραλλαγές του γνωστού Σπανακόρυζου, ένα απλό και εύκολο φαγητό που όμως είναι πολύ υγιεινό.

Υλικά: 
μισό κιλό άγρια χόρτα διάφορα:
ζοχιά, παχολάχανα, λαγομαμάκια, κ.λπ.,
(εκτός από ραδίκια και βρούβες),
λίγες καυκαλήθρες,
 ένα ματσάκι άνηθο ή μάραθο, 
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο, 
μισή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, 
μισό καρότο τριμμένο,
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο πελτέ, 
μισό ποτήρι ελαιόλαδο, 
1 ποτήρι ρύζι Καρολίνα πάντα πλυμένο, 
4 ποτήρια νερό ζεστό, 
αλάτι και πιπέρι μπόλικο.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να μαραθουν και μετά τα χόρτα και τα μυρωδικά και τα γυροφερνουμε λίγο.
 
Ρίχνουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
 
Μετά ριχνουμε το ρύζι, το νερό, τις πιπεριές, τον πελτέ, τα καρότα και το αλατοπίπερο.
 
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να γίνει το ρύζι ανακατεύουμε και λίγο.
 
Στο πιάτο μας ρίχνουμε λεμόνι.
 
Συνοδεύεται με φέτα.
 
Ενα φανταστικό φαγητό.