Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι στην κατσαρόλα.
Βράζουμε το χταπόδι για 10 λεπτά με λίγο νερό,
ένα ποτηράκι του κρασιού,
λίγο κρασί (ένα σφηνάκι).
xtapodi kofto 4
xtapodi kofto 3
Το βγάζουμε, το κόβουμε κομματάκια, αφαιρούμε το στόμα στην μέση, τα μάτια, και αφαιρούμε και από την κοιλιά την μαύρη πέτσα.
 
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι (μισό ποτήρι νερού ή όσο θέλετε) να κάψει.
 
Βάζουμε ένα τριμμένο κρεμμύδι μέτριο, το γυρίζουμε να ασπρίσει και ρίχνουμε τα εξής υλικά:


το χταπόδι,
νερό ένα ποτήρι,
πελτέ μία κ.σ.ή ένα κουτάκι πουμαρώ,
δύο φύλλα δάφνης,
πιπέρι,
ένα ξύλο κανέλλα,
4 μπαχάρια.
 
Το αφήνουμε να βράσει σιγανά.

Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό ζεστό,
και μισό κιλό μακαρόνια κοφτά (μακαροτσίνια στα Τεμενιώτικα).

Εδώ τα μακαρόνια είναι φτιαγμένα σε εργαστήριο ζυμαρικών με δικά μου υλικά.

Ανακατεύουμε προσεκτικά και μόλις πιεί το νερό του είναι έτοιμο. 
 
xtapodi kofto 1
xtapodi kofto 2