Η πίτσα είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, και η σωστή ζύμη είναι το μυστικό για να πετύχετε την τέλεια υφή και γεύση. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια ζύμη που να γίνεται τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά, χωρίς πολύ κόπο.
Το καλύτερο; Τα υλικά είναι απλά και οικονομικά, ενώ η διαδικασία είναι τόσο εύκολη που μπορεί να την ετοιμάσει ακόμα και ένας αρχάριος στην κουζίνα. Φτιάξτε τη ζύμη, αφήστε την να ξεκουραστεί, και δημιουργήστε την πίτσα που πάντα ονειρευόσασταν – με τα αγαπημένα σας υλικά! Είτε προτιμάτε μια κλασική μαργαρίτα, μια πικάντικη επιλογή με σαλάμι ή ακόμα και μια ελληνική εκδοχή με φέτα και ελιές, αυτή η βάση θα απογειώσει κάθε γεύση.
Ιδανική για οικογενειακά βράδια ή για όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε φίλους με σπιτική πίτσα, αυτή η ζύμη θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας. Ετοιμαστείτε για χειροκροτήματα στην πρώτη μπουκιά! 🍕✨
Υλικά για τη ζύμη:
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 σφηνάκι λάδι,
μισό κ.γ. αλάτι,
1 χαρτάκι μαγιά,
1 κ.γ. ζάχαρη,
3/4 του ποτηριού νερό ελαφρά χλιαρό.
1. Ανακατεύουμε αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, ρίχνουμε το λαδάκι το τρίβουμε στο αλεύρι και μετά το νερό. Θα γίνει ένα ζυμαράκι ελαστικό.
2. Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα κουζίνας και μετά με κουβέρτα, το αφήνουμε κάπου ζεστά μισή ώρα
3. Μετά το παίρνουμε στα χέρια μας, το ζυμώνουμε λίγο να βγει ο αέρας.
4. Σε ταψί (30 νούμερο) μπορούμε να φτιάξουμε 3 μικρές πίτσες.
5. Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε το ζυμάρι στην μέση και με τα δάχτυλα μας απλώνουμε προς τα έξω (φωτογραφία).
6. Μετά βάζουμε σάλτσα ντομάτας, τυρί, σαλάμι ότι ότι θέλετε. Εγώ βάζω κασέρι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη ή φέτες Λογάδι (πάντα ελληνικά τυριά), πιπεριές μπαστουνάκια, ντομάτες ψιλές φέτες, σαλάμι μπύρας, μπέικον. Είναι φανταστική, το ζυμάρι τραγανό και νόστιμο