zimi pitsa 3

Ζύμη για πίτσα

ΠΙΤΣΑ. Εύκολη και πολύ τραγανή.

Υλικά για τη ζύμη:
 
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 σφηνάκι λάδι,
μισό κ.γ. αλάτι,
1 χαρτάκι μαγιά,
1 κ.γ. ζάχαρη,
3/4 του ποτηριού νερό ελαφρά χλιαρό.
zimi pitsa 1
1. Ανακατεύουμε αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, ρίχνουμε το λαδάκι το τρίβουμε στο αλεύρι και μετά το νερό. Θα γίνει ένα ζυμαράκι ελαστικό.
 

2. Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα κουζίνας και μετά με κουβέρτα, το αφήνουμε κάπου ζεστά μισή ώρα

3. Μετά το παίρνουμε στα χέρια μας, το ζυμώνουμε λίγο να βγει ο αέρας.

4. Σε ταψί (30 νούμερο) μπορούμε να φτιάξουμε 3 μικρές πίτσες.

 

5. Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε το ζυμάρι στην μέση και με τα δάχτυλα μας απλώνουμε προς τα έξω (Φωτογραφία).

6. Μετά βάζουμε σάλτσα ντομάτας, τυρί, σαλάμι ότι ότι θέλετε. Εγώ βάζω κασέρι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη ή φέτες Λογάδι (πάντα ελληνικά τυριά), πιπεριές μπαστουνάκια, ντομάτες ψιλές φέτες, σαλάμι μπύρας, μπέικον. 

Είναι φανταστική, το ζυμάρι τραγανό και νόστιμο
zimi pitsa 2