galatopita fyllo 4

Γαλατόπιτα
με φύλλο

Υλικά: 
1 λίτρο γάλα φρέσκο πάντα, 
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος, 
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 
100 γραμμάρια ζάχαρη, 
στη μύτη του κ.γ κανέλλα, 
4 αυγά,
160 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
1 λεμόνι το ξύσμα, εγώ εξυσα ένα πράσινο.
Ένα φύλλο από κάτω. 
Γίνεται και χωρίς φύλλο.
1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο την 1 κουταλιά, το αλάτι, την ζάχαρη,την κανέλλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. 

2. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. 

3. Μόλις κάνει μπουρμπουλήθρες κατεβάζουμε από την φωτιά. 

4. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς πολύ γρήγορα ( εκτός φωτιάς).

5. Ανοίγουμε το φύλλο μας

6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεγάλο ρηχό, (οι πίτες μου αρέσουν λεπτές), απλώνουμε το φύλλο μας να προεξέχει λίγο και το πασπαλίζω με λίγη καστανή ζάχαρη. 

7. Ρίχνουμε το μίγμα (όχι καυτό), ρίχνω πάνω κανέλλα και 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος σε κομματάκια (μπορείτε να ρίξετε ένα κρόκο χτυπημένο με λίγο νερό και λίγη ζάχαρη πάνω).

8. Γυρίζουμε το φύλλο προς τα μέσα.

9. Ψήνουμε τρία τέταρτα η μία ώρα στους 180 βαθμους. 

10. Ένα τέταρτο πριν την βγάλετε βάλτε το ταψί να ακουμπάει στον πάτο του φούρνου.

Σερβίρεται και με άχνη ζάχαρη η σκέτη.
Καλή όρεξη!
galatopita fyllo 1

Βήμα 1.

Φτιάχνουμε την κρέμα.

galatopita fyllo 2

Βήμα 2.

Στρώνουμε το φύλλο κάτω και βάζουμε την κρέμα από πάνω.

galatopita fyllo 3

Βήμα 3.

Ψήνουμε.