κίτρο

κίτρο

Κίτρος ο περγάμιος! Ή περγαμόντο ή περιγαμότο όπως έλεγαν στην Τέμενη…
Υβρίδιο δύο ποικιλιών κίτρου.
Καταγωγή ή από Κίνα ή από Ελλάδα ή κανείς δεν ξέρει.
Γίνεται ωραίο γλυκό του κουταλιού, αρωματίζει γλυκά, ποτά, καλλυντικά…
Μπορούμε να τρίψουμε με τον τρίφτη τη φλούδα και να φυλάξουμε στην κατάψυξη.
Αντί να βάζουμε βανίλιες σκόνες στα κέικ μπορούμε να βάλουμε λίγο στο μίγμα και αμέσως τα γλυκά μας θα πάρουν όμορφο άρωμα.