dolmades kineziko 7

Ντολμάδες με κινέζικο λάχανο

Μία παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας Ελληνικού φαγητού Λαχανοντολμάδες με ρύζι αυγολέμονο.

Υλικά:
κιμάς μοσχαρίσιος,
ρύζι,
καρότο τριμμένο,
άνηθος,
κρεμμύδι τριμμένο,

μαϊντανός, αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο.

Ζεματίζουμε 5 λεπτά τα φύλλα και στρώνουμε τα κοτσάνια στον πάτο της κατσαρόλας. 
Τα φτιάχνουμε όπως τους Ντολμάδες .
Εδώ εγώ έβαλα και λίγο καρότο στη γέμιση.
Βάζουμε ένα πιάτο πάνω να μην ξετυλιχτούν. 
Στο τέλος τα αυγοκόβω ή απλά ρίχνω λεμόνι, ζουμί και λίγο κορν φλάουρ.
Έγιναν πεντανόστιμα. 
Τα λάχανα αυτά τα έχει σπείρει ή κόρη μου στο περβολάκι της.
dolmades kineziko 5
dolmades kineziko 4

Βήμα 1.

Φτιάχνουμε τη γέμιση.

dolmades kineziko

Βήμα 2.

Κόβουμε τα φύλλα με αυτό τον τρόπο.

dolmades kineziko 2

Βήμα 3.

Γεμίζουμε τα φύλλα.

dolmades kineziko 3

Βήμα 4. 

Στρώνουμε τα κοτσάνια που κόψαμε στον πάτο της κατσαρόλας.

dolmades kineziko 6

Βήμα 5.

Τοποθετούμε έναν έναν τους ντομάδες.

dolmades kineziko 8

Βήμα 6.

Αφού βράσουνε τους αυγοκόβουμε.