Μηλόπιτα στεγνή!

ΥΛΙΚΑ:

8 μήλα μέτρια διάφορα,

1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό,

1 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη,

λίγο αλατάκι,

κανέλλα,

σταφίδες μαύρες 100 γραμμάρια,

καρύδια τριμμένα στο μούλτι 100 γραμμάρια,

250 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος.

milopita stegni 12
milopita stegni 10

Μηλόπιτα Στεγνή! Μοναδική εμπειρία και μία τελείως διαφορετική συνταγή απ’ ό,τι έχετε συνηθίσει.

milopita stegni 3
milopita stegni 5
milopita stegni 4

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και το αλάτι. Τα χωρίζουμε έτσι όπως είναι στεγνά σε 4 ίσα μέρη.

milopita stegni 1

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη.

milopita stegni 2

Εγώ τα έτριψα στο μίξερ. Τα χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη.

milopita stegni 6

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε ένα ταψάκι 28 νούμερο ή μιά φόρμα που ανοίγει στο πλάι.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι και το αλευρώνουμε.
Στρώνουμε μια στρώση από το στεγνό μας υλικό.
milopita stegni 7

Συνεχίζουμε με μια στρώση μήλα, πασπαλίζουμε με κανέλλα, ρίχνουμε σταφίδες και καρύδια.

milopita stegni 8

Μετά ριχνουμε την δεύτερη δόση των στεγνων υλικών.

milopita stegni 9

Πάνω του ρίχνουμε την δεύτερη δόση μήλα, κανέλλα, σταφίδες και καρύδια. Μετά την Τρίτη δόση στεγνων υλικών. Μετά την τριτη δόση μήλα σταφίδες κανέλλα και καρύδια.

milopita stegni 11

Συνεχίζουμε με την 4η δόση και τελευταία στεγνων υλικών. Πατάμε λίγο με την παλάμη μας πάνω. Ρίχνουμε το βούτυρο με την κουτάλα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε.

Ραβιόλια

Δείτε πώς να φτιάξετε χειροποίητα ραβιόλια