Παραδοσιακές Συνταγές
Εδώ θα βρείτε τις καλύτερες Ελληνικές Παραδοσιακές Συνταγές που έχουν διασωθεί από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά.
Εδώ θα βρείτε τις καλύτερες Ελληνικές Παραδοσιακές Συνταγές που έχουν διασωθεί από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά.
Οι συνταγές μας ανά κατηγορία
Τα ορεκτικά είναι η πρώτη εντύπωση σε ένα τραπέζι και είναι αυτά που προϊδεάζουν τους συμμετέχοντες στο τι θα ακολουθήσει. Τα ορεκτικά θα πρέπει όχι μόνο να ταιριάζουν με το κυρίως πιάτο αλλά να είναι και στη σωστή θερμοκρασία για να είναι ευχάριστα. Η αλλιώς, κανείς δεν αγαπάει τις κρύες τηγανητές πατάτες!
Από το κατσικάκι στο φούρνο μέχρι τα μακαρόνια με κιμά, τα κυρίως πιάτα είναι αυτά που μας κρατάνε δυνατούς και υγιείς κάθε μέρα. Η σωστή επιλογή αλλά και ποσότητα στα κυρίως πιάτα καθημερινά είναι μία τέχνη που μαθαίνετε με την εμπειρία αλλά και τη γνώση.
Παραδοσιακά γλυκά αλλά και μοντέρνα με υλικά γνωστά και αγαπημένα. Νηστίσιμα ή μη, σιροπιαστά ή μικρά για κέρασμα, το γλυκό δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.
Εδώ θα μάθετε τα πάντα για τη σωστή συντήρηση στα λαχανικά σας, πώς να φτιάχνετε ελιές από το μηδέν, πώς να διαλέγετε τα χόρτα ή ακόμα και πώς να φτιάχνετε μούστο και ελιές από το μηδέν.
Τα ψάρια αποτελούν μία από την κύρια πηγή διατροφής όλων των κατοίκων του Κορινθιακού κόλπου και πριν την κλιματική αλλαγή και την υπεραλίευση οι ψαριές ήταν πλούσιες. Ο πατέρας μου ψάρευε και δεν έλειψε ποτέ το ψάρι από το τραπέζι. Σήμερα σε αφθονία θα βρείτε σαφρίδια, προσφυγάκια και άλλα μικρά ψάρια του αφρού.
Διάφοροι τρόποι παρασκευής και συντήρησης του καρπού της ελιάς ανάλογα την ποικιλία. Τολμήστε το, είναι πολύ εύκολη διαδικασία.
Μάθετε να μην πετάτε τίποτα, ούτε καν δυο φρούτα που ωρίμασαν πολύ και δεν θέλετε να τα φάτε. Η σπιτική μαρμελάδα αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά πρωϊνά αλλά και ένα όμορφο δώρο σε κάποιον αγαπημένο φίλο.
Τρόποι παρασκευής και αποθήκευσης λαχανικών και διάφορων τροφών με παραδοσιακές συνταγές. Παλιά πριν την ευκολία του σούπερ μάρκετ κάθε σπίτι είχε το κελάρι του με κάθε λογής παρασκευή για να μην ξεμείνει η οικογένεια από τροφή τους δύσκολους μήνες του χειμώνα.
Οι πίτες είναι το σήμα κατατεθέν της Αιγιάλειας και είναι η τροφή αυτή που μας συνόδευε πάντα. Στο χωράφι, στη γιορτή, στο μεσημεριανό φαγητό, η φρεσκοφουρνιστή πίτα δεν έλειπε ποτέ από το τραπέζι. Οι καθημερινές μας πίτες ήταν χορτόπιτες και οι γιορτινές ήταν με τυριά ή και γλυκές. Ανακαλύψτε τις!!
Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού από φρούτα που βρίσκουμε σε αφθονία στην Ελληνική αγορά όλες τις εποχές του χρόνου. Το γλυκό του κουταλιού είναι μία αγαπημένη συνήθεια που ικανοποιεί την ανάγκη μας για γλυκό και παράλληλα αποτελείται από αγνά υλικά.
Το φρεσκοφουρνιστό ψωμί έπαιζε, παίζει και θα παίζει τεράστιο ρόλο στην Ελληνική κουζίνα μιας και είναι αυτή η τροφή που είναι πλήρης, νόστιμη και συνδέει την οικογένεια αλλά και τους Έλληνες μεταξύ τους.
Τα άλευρα πολλά στη διάθεσή μας και τα είδη των ψωμιών άπειρα, γλυκά, αλμυρά ή σκέτα με ολικής ή καλαμποκάλευρο, το ψωμί είναι νόστιμο όπως και εάν φτιαχτεί.
Σαλάτες δημιουργικές, πράσινες, χρωματιστές και πάντα δροσερές, δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το καθημερινό τραπέζι. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος γιατί οι σαλάτες φυτρώνουν σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας διαβεβαιώνοντάς μας ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, η σαλάτα πάντα θα συνοδεύει το κυρίως πιάτο, όποιο και να είναι αυτό.
Γιατί έχω πλήρη έλεγχο σε αυτό που βάζω στο σώμα μου
Γιατί μπορώ να ελέγξω τον προϋπολογισμό μου καλύτερα
Γιατί εγώ ορίζω πόσο λάδι ή αλάτι θα βάλω στα φαγητά μου
Γιατί θέλω να αφήσω κάτι στις νέες γενιές
Εδώ θα βρείτε συνταγές ξεχασμένες, παλαιές και καθημερινές. Απλά σπιτικά φαγητά μαγειρεμένα με αγάπη για την οικογένειά μας, για τους φίλους μας και κυρίως να αρέσουν σε εμάς τους ίδιους.