Τέμενη Αγαπημένη

Η σελίδα αυτή σκοπό έχει να καταγράψει τις απλές παραδοσιακές συνταγές της Τέμενης Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας. 

Επίσης να καταγράψει τα ήθη και έθιμα της περιοχής μας που τείνουν να ξεχαστούν καθώς και να διασώσει το ασπρόμαυρο φωτογραφικό υλικό των κατοίκων της Τέμενης Αιγίου.

Ανακαλύψτε

τις παραδοσιακές μας συνταγές

Πεντανόστιμη πίτα με χειροποίητο φύλλο, πράσσα, πιπεριές και τυρί. Ένα γλυκός συνδυασμός που θα σας δώσει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Γλυκό κυδώνι με αμύγδαλα, το πιο κλασικό από τα γλυκά του κουταλιού του φθινόπωρου. Στην Τέμενη όλα τα σπίτια είχαν και μία κυδωνιά και αν δεν είχες εσύ είχε ο γείτονας. Αυτό το γλυκό ποτέ δεν έλειπε από τα σπίτια.

arni aginares 3

Το αρνάκι με αγκινάρες άγριες είναι από τα γιορτινά φαγητά της Τέμενης. Προτιμάμε τις άγριες αγκινάρες με τα αγκάθια που ευδοκιμούν σαν τρελλές στην Τέμενη. Είναι πιο νόστιμες και γι’ αυτό τις καλλιεργούμε. Βέβαια για το καθάρισμα φοράμε γάντια ειδικά γιατί αν σε τρυπίσει αγκινάρα άγρια πονάει πολύ. Όμως αξίζει χίλιες φορές αυτό το πιάτο. Είναι πολύ νόστιμο και γλυκό.

psomi tzaki 1

Με αυτή τη συνταγή θυμήθηκα τη μάνα μου και τις συνταγές που σκάρωνε στο λεπτό. Δυο υλικά να της έδινες θα στα έφτιαχνε κάτι νόστιμο μέσα στην απλότητά του. Ήταν χρυσοχέρα και καλή νοικοκυρά. Δεν της ξέφευγε τίποτα και έφερνε βόλτα σπίτι και κτήματα μέχρι τα γεράματά της. Θεός σχωρέστην.

Γλυκά

Παραδοσιακά γλυκά φτιαγμένα με φρούτα, πετιμέζι, μέλι ή ζάχαρη

Λικέρ

Λικεράκια μαμαδίστικα φτιαγμένα με αγάπη και αγνές πρώτες ύλες

Μαγειρευτά

Εδώ θα βρείτε νόστιμες λύσεις για το καθημερινό σας μενού.

Ορεκτικά

Συνταγές για το έξτρα πιάτο που συνοδεύει το κυρίως μενού.

Ξεκινήσαμε το 1990 να καταγράφουμε τις συνταγές της οικογενειάς μας σε ένα βιβλίο. 

Αυτό όμως με τα χρόνια γιγαντώθηκε γιατί ήταν πολλές οι γνώσεις και πολλές οι παραδοσιακές συνταγές που έπρεπε να καταγραφούν. 

Το 2008 φτιάξαμε τη μικρή μας ομάδα στο facebook temeni agapimeni και αυτή με τη σειρά της μεγάλωσε και έφτασε πάνω από 8.000 μέλη και ακόμε μεγαλώνει. Πλέον οι συνταγές δεν χώραγαν και έτσι φτιάξαμε την ιστοσελίδα μας. 

Όλη η γνώση μας για τη μαγειρική, την γεωργία και την καλλιέργεια, για το πώς να εκμεταλλευτείτε και το πιο μικρό σποράκι που σας δίνει η γη, είναι μαζεμένες εδώ. 

Περήφανα λοιπόν σας παρουσιάζουμε την Temeni-Agapimeni.gr μία ιστορία που ξεκίνησε σαν σπόρος και τώρα είναι σε πλήρη άνθηση.

Από την Τέμενη Αιγίου και από την Χριστίνα Χριστίδη-Χατζηδάκη οι παραδοσιακές μας συνταγές φτάχνουν σε όλον τον κόσμο με ένα κλικ.

0
Συνταγές
0
Συνολικές επισκέψεις
0
χώρες έως τώρα

Τι να φάμε σήμερα;

Week of Jul 8th

Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday
(1 event)

Ντοματοκεφτέδες

Οι Ντοματοκεφτέδες είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που προέρχεται από την Ελλάδα. Αυτά τα μικρά, σφαιρικά κεφτεδάκια φτιάχνονται από ψιλοκομμένες ντομάτες, κρεμμύδια, μυρωδικά και μπαχαρικά. Έπειτα, τα ψήνουμε στο φούρνο ή τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανά.